Onze visie op duurzaamheid

Histor gelooft dat verf kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Materialen en ondergronden gaan namelijk langer mee als ze door de verf van Histor worden beschermd. Daarnaast zorgt de goede dekking van onze producten ervoor dat je minder verf nodig hebt.

Met de innovatieve kracht en expertise van Histor wordt er alles aan gedaan om de belasting van Histor-producten tot het minimale te beperken. De hoge kwaliteit van Histor blijft hierbij voorop staan.

PPG Industries, het moederbedrijf van Histor, doet continu onderzoek naar nieuwe, betere en minder milieubelastende producttechnologie├źn. Innovaties die zowel aansluiten bij de wens van de consument als vooruit lopen op de regelgeving van de EU.

Beter voor het milieu, beter voor jou

Gebruik bij het schilderen binnenshuis altijd watergedragen verf. Dus zonder schadelijke oplosmiddelen. Onze watergedragen lakken drogen ook sneller, ruiken niet, verkleuren nauwelijks en zijn beter voor het milieu. En uiteraard met dezelfde vertrouwde Histor kwaliteit voor een perfect resultaat.

Tip: gebruik onze verfcalculator om precies uit te rekenen hoeveel verf je nodig hebt voor je verfklus. Zo voorkom je verspilling. En dat is beter voor het milieu.

Wat te doen met restjes verf en gebruikte kwasten en rollers

Verf en lak zijn milieubelastende producten. Ben je klaar met je verfklus? Laat de rollers/kwasten bij voorkeur goed indrogen. Ze kunnen dan gewoon bij het huishoudelijk afval, net als lege verfemmers of -blikken.

Schoonmaken met terpentine is schadelijk voor het milieu. Ook acrylverf is schadelijk, al is het wateroplosbaar. Wil je het verfgereedschap toch liever schoonmaken? Dan kun je de acrylkwast/roller schoonmaken in een emmer met warm water en de alkydkwast/roller in een glazen potje met wat terpentine die je beide vervolgens laat indrogen. Natte verfresten en kwasten lever je in bij het Klein Chemisch Afval.

PPG.CookieFloater.Title PPG.CookieFloater.Link