Kwaliteit en innovatie sinds 1949

Het Nederlandse merk Histor dateert uit 1949 en maakt sinds 2007 deel uit van PPG Industries. Histor is daarmee één van de grootste en meest innovatieve ontwikkelaars en leveranciers van verven en coatings. In onze onderzoekslaboratoria maken we hoogtechnologische muurverven en lakken met passie en vakmanschap.

Histor staat al sinds haar oprichting voor vooruitgang. Daarom doen wij er alles aan om continu nieuwe producten en inventieve oplossingen te ontwikkelen die voor onze gebruikers niet alleen het resultaat, maar ook de weg ernaar toe zo veel aangenamer maken.

Verfanaliste Anja Hunnekens van Histor licht toe: 'We proberen álles uit om de mooiste verven met de beste eigenschappen te krijgen. Of we daarvoor nu rechtsom of linksom moeten. Zo hebben we de pigmenten helemaal opnieuw uitontwikkeld. Een megaproject waar de consument veel voordeel bij heeft.'

De historie van Histor

Histor behoort tot de groep authentieke Nederlandse merken. Zoals Verkade, Batavus en Douwe Egberts. Na WOII, in 1949, bedacht én in de markt gezet door Albert van Wersch, directeur van de toenmalige Varossieau Verffabriek uit Alphen aan de Rijn. Hij was een entrepreneur die de toekomst groots tegemoet trad.

De naam Histor verwijst naar Historia Exit, oftewel 'het verleden heeft afgedaan'. Van Wersch maakte van Histor het grootste A-verfmerk in Nederland. Ruim zestig jaar later is Histor - dankzij hightech innovaties - hét merk voor de doe-het-zelver. 

Bringing innovation to the surface

Histor maakt sinds 2007 deel uit van PPG Industries. PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, helpt PPG klanten in de industriële-, transport- en consumentengoederensector evenals in de bouw- en aftermarkets, meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook.

PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 70 landen. De omzet voor 2014 bedroeg USD 15,4 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange. 

Bringing innovation to the surface is een handelsmerk van PPG Industries Ohio, Inc.

PPG.CookieFloater.Title PPG.CookieFloater.Link