60-30-10 principe

Kleuren helpen bij het creëren van een eigen stijl. Het vinden van de juiste kleurencombinatie is met het 60-30-10 principe een stuk makkelijker. Het inspireert je om eens buiten de gebaande paden te treden. Met 60-30-10 stel je een driekleurenpalet samen met de juiste balans tussen muren, meubels en accessoires in je interieur. Je wordt erbij uitgedaagd om te vertrouwen op je intuïtie en stijl.

Om 60-30-10 toe te passen, bestudeer je de ruimte die je wilt schilderen en alle elementen die erin komen te staan. Vervolgens bepaal je de sfeer door de door jou gekozen kleur voor 60% in de ruimte toe te passen. Vul 30% van de ruimte met een nuancekleur en maak de resterende 10% af met een accentkleur als finishing touch!

 
60% Hoofdkleur
Je begint je project met de hoofdkleur en bepaalt de sfeer van de kamer. Kies frisse en neutrale tinten om zo een rustige en gezellige sfeer te creëren en donkere tinten om een sterke en moderne look te realiseren.
 
30% Nuancekleur
Als je de hoofdkleur hebt gekozen, is het tijd de nuancekleur te kiezen. Deze zorgt voor balans. Als je een opvallende hoofdkleur hebt gekozen kun je het beste een lichte tint kiezen. Wanneer je een neutrale hoofdkleur hebt gekozen kun je kiezen voor een meer levendige tint.
 
10% Accentkleur
Je maakt het af met een kleur die een ‘’eigenheid’’ geeft aan jouw interieur. Dit kan een accessoire, kussen of stof zijn maar ook de plinten en deurkozijnen van de kamer. Meestal is de accentkleur òf de meest levendige òf de meest neutrale, afhankelijk van wat je als hoofdkleur hebt gekozen.
 
 
Vind de kleuren die bij je passen
Ontdek de kleuren die bij jou passen met de Histor MY color app
 
PPG.CookieFloater.Title PPG.CookieFloater.Link