Houten meubels en aardetinten

Houten meubels en aardetinten gaan hand in hand. Touw is ook zo’n materiaal dat perfect in deze trend past. Hang een plantenbak op aan een touw of leg een jute tapijt op de vloer.

Wil je je volledig hullen in warme weldadigheid, kies dan voor romig warmwit als basiskleur op de muren. De Histor kleuren Katoen en Compact combineren heel vanzelfsprekend met aardetinten.


 

Materialen met een koele uitstraling

Meer balans in je interieur bereik je met materialen die van nature een koele uitstraling hebben. Warme aardetinten, zoals Strong Sienna, Warm Clay en Deep Quartz, laten zich smaakvol ‘blussen’ door een gietvloer in neutraal grijs. Marmer heeft dezelfde verkoelende werking. Op de muren kan je een koele lichtgrijze kleur gebruiken.

  

Vleugje rood voor een opgewekte sfeer

Rode kleuren staan voor intense gevoelens zoals vreugde, warmte, passie, dynamiek en energie. Het temperament van rood wordt verzacht in combinatie met warme vergrijsde kleuren. Als je kleuren uit een kunstwerk in je interieur laat terugkomen, creëer je een charmante sfeer met een mooie kleurbalans.

  
 

Warme aardetinten

Wil je de warmte van de natuur in huis halen, ga dan voor aardetinten als oker, oranje en terra. Kleuren die refereren aan zand, bomen en klei en je een vertrouwd en comfortabel gevoel geven. Je kunt denken aan Histor-kleuren als Lei, Luxe en Ree.